Personenfotografie

“Het hoort bij het werk van de fotograaf om meer intens te kijken dan de meeste andere mensen. Het is de houding van een kind die de wereld voor het eerst ziet of van een reiziger die een vreemd land bezoekt.”

Een portretfotograaf is een fotograaf die zich specifiek bezighoudt met portretten.
Portretfotografen hebben het menselijk gelaat als onderwerp. Soms maken zij een zorgvuldig geënsceneerd studioportret, soms een simpele pasfoto. Ook de mens in een bijzondere omgeving kan tot het portfolio van de portretfotograaf behoren.

Er kan gekozen worden uit diverse soorten fotoshoots:20131207 Fotoshoot Chris - Stefanie (28)_zw (Kopie)

  1. Individueel
  2. Duo
  3. Groepen

1. Individuele fotoshoot
Een individuele fotoshoot houdt in, dat er foto’s worden gemaakt van één persoon, waarbij leeftijd geen rol speelt. Hierbij valt te denken aan allerlei soorten foto’s:

  • close-ups/headshots (ogen, neus, mond en evt. een oor)
  • busteportretten
  • totalbodyportretten
  • zwangerschapsportretten

Alles hangt af van uw eigen wensen.

2. Duo-shoots
Hierbij ga ik uit van koppels: verliefde stelletjes, moeder/kind, broer/zus, twee goede vriendinnen, etc. Tijdens deze shoot is het ook mogelijk om enkele individuele foto’s te maken, indien gewenst.

3. Groeps-shoot
Groepen vanaf 3 personen of meer. Denk bijvoorbeeld aan: familieportretten, foto met alle collega’s, een groep vrienden of sportteam. Indien gewenst zijn individuele foto’s mogelijk.

Ter voorbereiding
Vooraf wordt een dag, tijdstip, locatie en eventuele wensen afgesproken. (Telefonisch, dan wel via mail of gesprek) Eventueel zullen we het hebben over attributen en (aan)kleding, zodat eenieder voorbereid de shoot in gaat. Mocht u geen idee hebben hoe u de foto’s wilt hebben,  dan laten we de shoot ons leiden en ontstaan vanzelf de creatieve ideeën.

20140330 Nijnsel (14) (Kopie)Tijdens de shoot
Hoe de shoot gaat lopen is afhankelijk van de wensen van u als klant. Heeft u zelf een duidelijk beeld van foto’s die u graag zou willen, dan zullen we hiermee beginnen. Foto’s kunnen een meer formeel karakter hebben, maar informeel kan ook. Hierin zit een groot verschil qua sfeer.
Meerdere locaties per shoot zijn mogelijk, mits deze niet te ver uit elkaar liggen. Ook is het mogelijk om van kleding te wisselen.
De tijdsduur van een dergelijke shoot is geheel afhankelijk van hoe een en ander loopt. Gemiddeld moet je 1 à 2 uur tellen voor een shoot, waarbij men rustig kan werken naar de wensen.

Tarieven
Omdat sommigen vormen meer vragen, zijn er verschillen in tarieven.

  1. Individueel/Duo                                              € 35,-
  2. Groep (t/m 6)/zwangerschap                         € 50,-
  3. Groep (meer dan 6 personen/familiefoto’s)   €                           in overleg/afhankelijk van de wensen.

Reiskosten
Voor elke aanvraag die buiten 10km van postcode 5694 SM valt, reken ik reiskosten à € 0,20 p/km. Bij afstanden groter dan 80 km zal ik reisuren à € 10,- p/u in rekening brengen.

De bedragen dienen voorafgaand of bij aanvang van de shoot te worden voldaan! Mochten u specifieke wensen hebben, dan verzoek ik u contact met mij op te nemen, zodat ik een speciale prijsopgave kan maken.

Na de shoot
Binnen uiterlijk 2 weken na de shoot zal ik zorgen dat u een kopie van de foto’s in origineel formaat zonder logo via mail 20131004 Oktoberfest A-R 100ontvangt. De foto’s zullen eventueel licht zijn bijgewerkt en geselecteerd. Het aantal foto’s kan variëren van 10 tot ca. 50 foto’s.
Het ‘ontwikkelen’ van de foto’s kunt u voor eigen rekening nemen. Hierdoor kunt u zelf rustig uitzoeken welke foto’s u wilt afdrukken of uitvergroten.

Afdrukken en/of uitvergrotingen kunt ook via mij nabestellen, tegen vastgestelde tarieven. Mocht u graag willen dat ik uw fotoboek maak, dan is dit ook mogelijk, maar moet u 2 weken extra verwerkingstijd rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *